Uszczelniacz wału Yanmar 3TNB82

Uszczelniacz wału Yanmar 3TNB82 z maszyn rolniczych i ciągników sadowniczych.

Wszystkie wersje simeringów dostępne u nas: simmering tył (od strony koła zamachowego) oraz simering przód (od strony koła pasowego) do silników Yanmar 3TNB82.

Oprócz uszczelniaczy wału korbowego do silnika Yanmar 3TNB82 sprzedajemy także inne części np.: termostaty, głowice, bloki silnika, pompy paliwa, tłoki, tuleje.

Uszczelniacz wału Yanmar 3TNB82 dostępny od ręki. W razie pytań skontaktuj się z nami – chętnie odpowiemy na wszystkie pytania.

Czy wiesz, że…

Smary stałe charakteryzują się przejrzystością i dużą jednorodnością (gładkością). Dzięki wysokiej temperaturze kropienia, wynoszącej średnio 190°C. Dodatkową zaletą tych smarów jest mała wrażliwość na wilgoć oraz niska zawartość popiołu. Po stopieniu i ochłodzeniu nie zmieniają swojej struktury. Obecnie stosowane smary tego typu zawierają dodatki zarówno polepszające ich własności antykorozyjne, jak i zapewniające prawidłowe smarowanie przy zwiększonych naciskach powierzchniowych. Smary glinowe mają konsystencję lepkiej, przezroczystej galarety i wykazują bardzo dobrą przyczepność do powierzchni smarowanych. Są one odporne na działanie wody i tylko w nieznacznym stopniu ulegają hydrolizie, to jest rozpadowi w wyniku działania wody. Zakres temperatur stosowania tych smarów wynosi -35-+100°C. Ze względu na bardzo dobre własności antykorozyjne, smary tego typu stosowane są jako smary ochronne. Ich wadą jest duży wzrost wartości penetracji (mięknięcia smaru) pod wpływem obciążenia. Wazelina techniczna stanowi jeden z najpopularniejszych smarów stałych, używanych do konserwacji różnych części metalowych. Jest ona najczęściej uzyskiwana w wyniku rafinacji pozostałości podestylacyjnych po oddestylowaniu benzyny, nafty i ewentualnie lekkich olejów z rop bezasfaltowych, zawierających duże ilości parafin i cerezyny (wosku), lub w wyniku zagęszczania oleju parafiną niekrystaliczną. Dobra wazelina techniczna powinna topić się w temperaturze 30-40°C, powinna być chemicznie obojętna i nie powinna zawierać wody. Wazelina jest odporna na działanie wody i utleniające działanie powietrza. Po stopieniu i ochłodzeniu zachowuje swoją pierwotną strukturę.